Főzött csokikrém tortába

Főzött csokikrém
  • Előkészítés
    5 perc
  • Sütés/főzés
    15 perc
  • Adag
    1
  • Megtekintés
    21 062

Rengeteg fajta csokikrém elkészítési mód létezik, de az egyik legfinomabb a főzött csokikrém. Egy finom krémmel bármilyen süti izgalmassá tehető. Ha egy torta töltésére és torta bevonásra is alkalmas főzött csokikrémet keresel, melynek elkészítése egyszerű és gyors, akkor ezt a receptet ki kell próbálnod.

Főzött csokikrém alapja

Ennek a főzött csokikrémnek az alapját a cukrászkrém adja, melyhez csokoládét adtam hozzá. A krém elkészítéséhez érdemes magas, 70 % feletti kakaótartalmú csokoládét használni az intenzív íz és színhatás eléréséhez. Természetesen, használhatsz ízlésed szerint bármilyen színű csokoládét.

A főzött csokoládékrém elkészítése csak mindössze néhány percet vesz igénybe, viszont a krém hűtése az időigényesebb folyamat. Általában az feltételezhető, hogy ezeknek a cukrászdából ismert krémeknek az elkészítése bonyolult és nehézkes. Ami igaz is, amikor nagy mennyiségben kell elkészíteni. Azonban mi mindössze néhány tojásból készítjük el a krémet, ezért nem szükséges külön eldolgozni az összetevőket. A csokikrémet tovább ízesítheted pl. kávé aromával.

Néhány tipp a főzött csokikrém elkészítéséhez

  1. A krémet alacsony/közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre.

  2. A krémhez használt csoki lehet bármilyen színű (étcsoki, tejcsoki, fehércsoki), de azért a legjobb egy jó minőségű étcsoki (70% feletti).

  3. Fontos, hogy a vajat a krém elkészülte után, amíg még meleg a krém, keverjük hozzá.

  4. Ha a krémet bármely okból nem azonnal használod fel, akkor mindenképp takard le folpack-kal, hogy ne bőrösödjön be a teteje. (A folpack-ot ne az edény tetejére tedd, hanem közvetlen a krémre.)

Főzött csokikrém

Csokikrém felhasználási ötlet

Torta, vagy egyéb sütidekoráció készítéshez a csokis vajkrémet, vagy a párizsi krémet (ganaché) ajánlom, amelynek receptjeit szintén megtalálod weboldalunkon. És ha Te is nagy csokirajongó Vagy és szereted a fatörzs tortát, akkor a receptjét ide kattintva megtalálod. Nézd meg és rájössz, hogy nem is bonyolult elkészíteni 😉. Ha pedig egyszerűen csak valami csokisra vágysz, de nincs időd sütögetni, akkor a sütés nélkül elkészíthető csokis sajttorta, vagy a kekszes csokitorta jó választás lehet.

Jó böngészést, főzőcskézést és sütögetést kívánunk!

Főzöt csokikrém recept videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Főzött csokikrém

    A főzött csokikrémhez egy lábasban keverd össze a tojássárgáját a cukorral, az étkezési keményítővel és a tej mennyiségének a felével (200 ml). Egy habverő segítségével dolgozd csomómentesre.

    Lépés 2
    Főzött csokikrém

    Ezt követően add hozzá a maradék tejet is és keverd el alaposan az egészet.

    Lépés 3
    Főzött csokikrém

    Amikor mindezzel megvagy, kis/közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre a krémet.

    Lépés 4
    Főzött csokikrém

    Zárd el a lángot és keverd hozzá a darabolt csokoládét (jó minőségű, ízlés szerinti színben).

    Lépés 5
    Főzött csokikrém

    Majd keverd csomómentesre a csokikrémet.

    Lépés 6
    Főzött csokikrém

    Az elkészült krémet még melegen keverd ki hideg vajjal.

    Lépés 7
    Főzött csokikrém

    Ha valamiért a krémet nem tudod, vagy akarod azonnal felhasználni, akkor feltétlenül takard le folpackkal. Így elkerülhető, hogy bőr képződjön a krém felszínén. Azonban arra ügyelj, hogy a vajat a még meleg krémhez keverd hozzá.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük